MISSIE

Huisje Boompje Baby staat ervoor om (aanstaande) moeders in de knel op een laagdrempelig en respectvolle wijze perspectief te bieden op een gezonde toekomst, waarin zij zoveel mogelijk zelfstandig hun kinderen opvoeden en verzorgen en een gezonde gehechtheidstijl wordt bevorderd, zodat hun kinderen een betere toekomst tegemoet zien samen met hun ouders.

Onze missie is om een veilige en beschermde omgeving te bieden waarin moeders en hun kinderen samen kunnen leven en groeien. Wij willen hen ondersteunen bij het opbouwen van een gezonde ouder-kindrelatie en bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren. Ons doel is om moeders te helpen bij het overwinnen van de uitdagingen die ze ondervinden, zodat ze hun kindje de beste start in het leven kunnen geven. Wij streven naar duurzame resultaten en werken daarbij nauw samen met ander instanties en hulpverleners om de beste zorg en ondersteuning te bieden. Onze visie is gebaseerd op de principes van Infant Mental Health (IMH), waarbij we aandacht besteden aan o.a. de ontwikkeling, gehechtheidstijl, emotionele gezondheid van moeder en kind en de veiligheid en stabiliteit van de leefomgeving.

VISIE

Huisje Boompje Baby houdt moeder en kind samen door preventief tijdige hulp te verlenen en tracht ernaar om een zo gezond mogelijke ouder-babyrelatie te bevorderen. Iedere moeder die perspectief en de motivatie heeft om uiteindelijk zelfstandig voor haar kind te kunnen zorgen, moet die kans krijgen. Alle ouders hebben kwaliteiten, alleen sommige hebben vooral ervaring in hoe het vooral ‘niet moet’. Wat ga je dan doen, wanneer je het zelf nooit hebt gehad?

Huisje Boompje Baby biedt middels een mogelijkheid binnen het Moeder &Kindhuis perspectief. We kijken verder dan alleen diagnoses in een dossier en de rugzak die moeders met zich meedragen, we kijken voornamelijk naar kansen en mogelijkheden en gaan haar met het behandeltraject mee aan de slag. Zo worden onnodige uithuisplaatsingen voorkomen en krijgen moeders en hun baby’s een kans op een toekomst samen en wordt preventief gewerkt om negatieve intergenerationele overdracht zo veel mogelijk te kunnen voorkomen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Huisje Boompje Baby